Γνώμες Πελατών

Καφές Buondi

Παράγγειλα από Κρήτη τον Buondi Gold 60kg. Το Fosticafe είχε την καλύτερη τιμή από όσους προμηθευτές έψαξα και επιπλέον το έλαβα μέσα σε 2 εργάσιμες. Σίγουρα θα παραγγείλω πάλι. Ευχαριστώ,…

Readmore..

Σέρβις Εσπρεσσομηχανής

Άφησα την εσπρεσσομηχανή μου για σέρβις στα παιδιά. Πέρα από την εξυπηρέτηση και την ευγένεια τους είναι και πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Κώστας Δ. - Αγ.…

Readmore..

Μηχανή Espresso

Αγόρασα μια μεταχειρισμένη μηχανή espresso και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση και από την τιμή. Μπράβο σας και πάλι!! Βαγγέλης Γιακζίδης   

Readmore..

Newsletter

Η ιστορία του καφέ

Η ιστορία του καφέ

Coffee-Map

Η ιστορία του καφέ, σύμφωνα με τα γραπτά του Πέρση γιατρού Ραζί, ξεκίνησε από την Αιθιοπία περίπου το 900μ.Χ. Υπάρχουν αρκετοί μύθοι για την ανακάλυψη του καφέ.

Ο ποιο ακουστός είναι με ένα βοσκό ονόματι Κάλντι, ο οποίος παρατήρησε ότι τα ζώα του όταν έτρωγαν από τους συγκεκριμένους θάμνους (Καφεόδεντρα) γίνονταν πιο ζωηρά (μύθος των κατσικών να χορεύουν).

Αφού δοκίμασε και ο ίδιος τους καρπούς και επιβεβαίωσε τις ιδιότητες του, αποφάσισε να τους πάει στο μοναστήρι που βρισκόταν κοντά στο χωριό.

Οι μοναχοί ανακαλύπτοντας τις ενεργειακές δυνατότητες του στην καταπολέμηση της υπνηλίας, αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν για να μένουν ξάγρυπνοι στις ολονύχτιες προσευχές τους.

Την πρώτη περίοδο, ο καφές δεν καταναλώνονταν ψημένος, ούτε παρασκεύαζαν ροφήματα καφέ, εικάζεται πως ήταν ένα αφέψημα το οποίο κατασκεύαζαν από τα κεράσια αλλα και από τα φύλλα του καφεόδεντρου.

Ο καφές ήταν αποκλειστικότητα των μουσουλμανικών εθνών μέχρι που μεταφέρθηκε λαθρέα στην Ινδία, στην Δυτική Ευρώπη και την Αμερική.

Η ονομασία ‘’καφές’’ δεν προέρχεται από την κάφφα της Αιθιοπίας,όπως πολλοί πιστεύουν, αλλα από την Αραβική λέξη ‘’gahwa’’ που σημαίνει κρασί που φτιάχνεται από τα φυτά.